KAJ JE ATV?

Terensko vozilo ali na kratko ATV se nanaša na vrsto priljubljenega terenskega štirikolesnika, zasnovanega za vožnjo po neravnem in neravnem terenu. Izdelane tako za delovna kot za rekreacijska okolja, so opremljene z nizkotlačnimi pnevmatikami za vse terene z visoko oddaljenostjo od tal in močnimi vzmeti. Preprosto vozijo po neravnem terenu, globoki vodi ali blatu in brez težav premagujejo klance. Nekateri tipi vozil so z veliko vlečno zmogljivostjo nepogrešljivi pri kmetijskih delih, medtem ko se lažje različice najpogosteje uporabljajo za prosti čas in rekreacijo. Načeloma je med množico različnih modelov in možnosti mogoče najti štirikolesnik, ki ustreza vašemu stilu vožnje in vašim potrebam.

NASTAVITE PRORAČUN

Preden začnete iskati štirikolesnike, ugotovite, koliko ste pripravljeni investirati. Cene štirikolesnikov se razlikujejo glede na znamko, model in dodatno opremo. Proračun vam bo pomagal zožiti izbiro. Mi Vam ponujamo štirikolesnike, ki predstavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo!

KAKŠEN BO NAMEN UPORABE?

Odločite se, za kaj boste uporabljali štirikolesnik. Je za rekreativno ali terensko vožnjo Delo na kmetiji ali kaj vleka tovora? Vaš namen bo vplival na vrsto štirikolesnikov, ki jih potrebujete.

VRSTA ŠTIRIKOLESNIKA

Obstajajo športni, delovni in terenski štirikolesniki. Vsak tip ima svoje značilnosti. Športni štirikolesniki so majši, lažji in bolj okretni. Delovni štirikolesniki so večji, bolj robustni in težki z veliko možnosti dodatkov za olajšanje dela. Terenski štirikolesniki imajo predvsem odlične zmožnosti premagovanja težjih poti, ovir in imajo zato podvozje prilagojeno za ta namen. Največkrat imajo tudi plinsko vzmetenje.

MOČ ŠTIRIKOLESNIKA

Moč štirikolesnika se giblje od 400 kubičnega z 27 konjskimi močmi Vse do 1000 kubičnega z 107 konjskimi močmi. Izbira se nanaša na namen uporabe. Če boste vozilo potrebovali za delovni namen, vam bo lahko 400 kubičen ravno prav in dovolj. Če boste ATV potrebovali za namen rekreacije in premagovanja ovir, vam bo 400cc lahko hitro premalo. Kaj pa če boste vozili tudi sopotnka … pod 500cc ni za gledati. Za pravi adrenalin bo potrebno malo več, kot en cilinder … zato obstajajo tudi izvedbe z dvema cilindroma ( TGB BLADE 1000 LTX MAX ).

IZBIRA PO OKUSU

Vozila, ki so v ponudbi si lahko ogledate tudi po Googlu ali na Youtubu. Tako si boste lažje predstavljali vožnjo z izbranim štirikolesnikom. Na spletu lahko najdete vrsto videoposnetkov v angleščini ( ki se jih lahko prevede ) in dobite predstavo, kaj kupujete. Najlažje je v Google brskalnik vtipkati npr. ‘segway 600’ in že dobite veliko videoposnetkov in predstavitvenih videov.

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE VOZILA

Pred dokončno izbiro si preberite vse specifikacije vozila. Tam ugotovite, če ima izbrani štirikolesnik prave lastnosti in tudi serijsko opremo, ki jo potrebujete, npr. servo volan, plinsko vzmetenje ipd.

DODATNA OPREMA

Ko izberete štirikolesnik si morate zamisliti, če potrebujete kakršnokoli dodatno opremo za štirikolesnik. Če boste vozili na dolge razdalje je NUJNA oprema KOVČEK, kjer spravite opremo, hrano, ipd., PRIPOMOČKI za pnevmatike, če se vam guma v gozdu izprazne in podobne pripomočke, ki so tudi PRI NAS NA VOLJO. Če boste vozili po gozdu, kjer je veliko dreves in ovir lahko pomislite na ODBIJAČE ali ZAŠČITO PODVOZJA. Če boste vozili tudi po zimi ali snegu morate imeti primerne GUME z OGREVALNIMI DODATKI.

VZDRŽEVANJE IN GARANCIJA

Novi štirikolesniki so že iz trgovine pripravljeni za avanturo. Servnisni intervali so vpisani v SERVISNI KNJIGI, ki jo dobite ob nakupu ( npr. na vskaih 1.500km ). Intervale je treba upoštevati, saj vam ob ne-upoštevanju le teh lahko garancija za vozilo propade. GARANCIJO imajo vsa nova vozila. Ta velja dve leti od dneva nakupa.

Zanesljiv servis je lahko ključ do ohranjanja vaših štirikolesnikov v odličnem stanju! Naši strokovni serviserji bodo v najkrajšem možnem času ugotovili in odpravili napako ter opravili redno vzdrževanje.

 

VARNOSTNA OPREMA

Varnostna oprema je ključna pri upravljanju štirikolesnika. Ali na cesti, ali na terenu. Vedno je potrebno nositi ČELADO, saj je tudi OBVEZNA. Priporočljiva je tudi prava OBLEKA in OBUTEV.